Løp uten støt

Mange av oss elsker å løpe. Elsker å løpe ute og kjenne at pulsen stiger, at kilometer på kilometer legges bak oss, enten på veien eller i terrenget. Eller kanskje helst begge steder.

Dessverre er det mange av oss som sliter med skader i knær, legger, hofter, rygg osv. Dette setter ofte en effektiv stopper for løpeturene. Alternativet er sykling, ute eller inne. Eller innendørstrening på crosstrainer/elliptical og svømming.

Ville det ikke være deilig å fortsette løpingen ute?

Produktideen til ElliptiGO ble til i 2005, da tidligere syklist og Ironman triatlon utøver Bryan Pate i en alder av 32 år fikk beskjed om at løpe karrieren var over på grunn av slitasje i knærne.

Å gå tilbake til kun sykling var ikke et alternativ, da sittestilling på sykkel og tidsforbruk ikke passet.

Treningen han kunne gjennomføre var på crosstrainer, men Bryan ville trene utendørs. Undersøkelser ble gjort for å finne en løsning på «løp uten støt» utendørs, men det fantes ingen alternativer.

Bryan tok kontakt med Brent Teal som er ingeniør og tidligere aktiv Ultra maraton og Ironman triatlon utøver. Han hadde den nødvendige kunnskap om design og konstruksjon, og de første skissene ble laget for hvordan en elliptisk sykkel kunne se ut. Mange versjoner er blitt testet ut, før man i 2009 landet på det mest funksjonelle designet.

I 2010 ble den første ElliptiGO levert til kunde i San Diego og, i dag leveres det ElliptiGO i hele USA, Canada, Australia, New Zealand, Chile, England, Belgia, Sveits, Sverige, Danmark og Norge.

Elliptisk sykkel

EPARC ved Universitet i San Diego har gjennomført et studie som viser at trening på ElliptiGO aktiverer og trener de samme muskler som ved løping. Undersøkelsen viste at man bruker 33% mer energi på å bruke ElliptiGO, enn ved sykling på samme hastighet.8c-black

ElliptiGO er meget bra til å klatre bratte bakker. Kombinasjonen av at man bruker kroppsvekten til å trå ned pedalene, og den elliptiske bevegelsen, gjør at man klarer 20%-30% bratte bakker. I prinsippet kan man si at en ElliptiGO passer i alt terreng du kan sykle en landeveissykkel.

På flat vei er vanlig hastighet ca. 24 km/t for en trenet person, mens i en spurt kommer man over 37 km/t.

Med ElliptiGO kan man trene tilsvarende økter som ved løping i tid, ikke distanse, ved å bruke pulsen. Dvs ved å løpe 45 minutter på en puls tilsvarende 140 bpm, kan du bruke ElliptiGO i samme pulssone med meget god effekt i 45 minutter, men komme mye lengre i distanse. Intervall og terskeløkter kan lett gjennomføres ved hjelp av puls og stegfrekvens, tilsvarende som ved løping.

Innstillinger

ElliptiGO kan enkelt justeres til forskjellige brukere. Man justerer høyden på styret, og alt er klart.

Steg lengde kan om ønskelig individuelt tilpasses i 3 nivåer.

Krever ikke noe spesielt utstyr eller fottøy, men sykkelhjelm bør benyttes.

Hvem passer ElliptiGO for?

ElliptiGO passer alle som liker å løpe, trene på crosstrainer eller sykle. Veldig enkel å bruke og krever samme balanse som en vanlig sykkel. Du kommer mye lenger enn på en løpetur.ElliptiGo er perfekt i overgangen mellom langrenn og løping. du unngår klassiske smerter i leggen og påfølgende benhinnebetennelse.

En klar fordel med ElliptiGO er at man kan «løpe uten støt», slik at skadede legger, knær, rygg osv. ikke er noe problem. Mange tidligere løpere har funnet stor glede i «ta løpingen tilbake».

ElliptiGO er også perfekt for maratonløpere og triatleter som belaster bena med mye løping.

Referanse:

Vinner av Boston Marathon 2014, Meb Keflezighi trener mange økter på ElliptiGO for å holde seg skadefri, og har kunnet holde intensiteten på treningen oppe.

Konkurranser:

Det arrangeres EM og VM i ElliptiGO, og det er etablert en rekke konkurranser over hele verden.

http://www.elliptigo.com/Events

FAKTA:

ElliptiGO er et amerikansk varemerke med hovedkontor i San Diego, USA.

Vært på markedet siden 2010

Består av 3 modeller: 3C (3 gir), 8C (8 gir) og 11R (toppmodell med carbonpedaler og 11 gir)

Har vanlige sykkelbremser og vanlige sykkel navgir.

Selges eksklusivt i Norge av Treningspartner AS i Lier, utenfor Drammen og i nettbutikken www.treningspartner.no

Modeller:

ElliptiGO kommer i 3 ulike modeller.

ElliptiGO 3C er en 3 girs modell som passer best for flatt terreng.

ElliptiGO 8C er den mest populære i Norge med 8 gir. Klatrer godt i bakker og gir god fart på sletter.

ElliptiGO 11R er toppmodellen med 11 gir, du får 2 høyere og 2 lavere gir enn 8C. 11R har også carbon pedaler og lavere vekt enn de andre modellene. Dette er modellen for mange maratonløpere som ønsker å opprettholde intensiteten, uten å overbelaste muskulaturen.

Test en ElliptiGO i dag! Ta kontakt med Treningspartner AS, tlf 400 03 448 eller send oss en mail på salg@treningspartner.no

logo+run01

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s