Treningsprogram for tredemølle

Motiverende treningsprogrammer for tredemølle.

Vinteren er her og det er glatt, mørkt og vanskelig å løpe ute. Motivene for å løpe innendørs kan være for å holde løpeformen og muskulaturen vedlike eller for å gå ned i vekt og bedre formen. Vi er uansett alle enige om at det er absolutt best å løpe ute – om sommeren.

Musikk i ørene eller et ordentlig lydanlegg i rommet kan gjøre treningen enklere og mer motiverende.

Tredemølle gir deg full kontroll på tid, hastighet og intensitet og er dermed perfekt til rolig trening og intervalltrening.

Bruker du tredemøllen til intervall løping kan du gjøre unna en god treningsøkt på litt over 30 min.

Her er noen av våre favorittøkter:

  1. Stigning hver minutt: varm opp i 15 minutter, deretter øker du stigningen med 1% eller nivå pr minutt.Farten kan være den samme som i oppvarmingen. Det er kun stigningen du endrer. Klarer du å kjøre helt opp?
  2. 45/15 intervall: varm opp i 15 minutter, kjør opp farten til en fart som er krevende for deg, løp på tredemøllen i 45 sekunder, deretter hopper du av med ett ben på hver side av løpebåndet og står stille i 15 sekunder. Gjenta løpeintervallet på 45 sekunder og gjør dette i 20 ganger.

    Sole F85 tredemølle
    Sole F85 tredemølle
  3. 1 000m intervaller: varm opp i 15 minutter, finn en krevende hastighet og løp 1 000 meter før du tar ned hastigheten og løper rolig i 3 minutter, for deretter å øke farten igjen og gjenta 1 000 meter intervallet. Hvor mange klarer du?
  4. 4×4 minutter : klassisk intervall som brukes mye av skiløpere. Varm opp i 15 minutter, deretter kjører du møllen opp i en krevende hastighet og løper dette i 4 minutter, ta hastigheten ned og løp rolig i 2 minutter, deretter gjentar du 4 minutter intervallet. Dette gjentas totalt 4 ganger.

Hvis du prøver noen av disse øktene kan vi garantere at tiden går fort og at formen vil bedre seg. Husk også at det er viktig å variere treningen. Ikke løp den samme økten hver gang. Det er viktig å ta rolige økter og harde økter.

Og husk at det er viktig å ikke glemme styrketreningen. Spesielt trening som styrker kjernemuskulaturen din. Er du sterk på midten har du sterk rygg og mage. Det gjør det lettere å løpe og gir deg en bedre hverdag. Prøv slyngetrening. Kombinerer du dette med løping får du styrket hele kroppen og bedret kondisjonen.

 

Lykke til med treningen!

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s