Forbedre din sittestilling og tråkk på en effektiv måte

Abilica XC-Mill 2700 er en ideell treningspartner, enten du skal gå på rulleski, løpe eller sykle. I den får du nærmest din egen personlige trener, som blant annet kan bidra til å forbedre din sittestilling og sørge for at du tråkker på en effektiv måte. Her får du en innføring i hvordan du kan bruke Abilica XC-Mill 2700 til å måle effekten av tekniske justeringer på sykkelsetet. 

Standardtest
Abilica XC-Mill 2700 er et ideelt verktøy for å kjøre det man i idrettssammenheng kalles en standardtest. I motsetning til utendørstester, der både vær og føreforhold kan variere fra gang til gang, vil du med Abilica XC-Mill 2700 kunne kontrollere testforholdene og sørge for færrest mulig variabler fra test til test.

I en standardtest gjennomfører du den samme økta gang etter gang, og både oppvarming, intervalldrag og pauser skal være de samme. Temperaturen i rommet bør også være lik, og noteres fra gang til gang, da dette også kan påvirke prestasjonen. Sørg for å bruke samme sykkeltøy, -sko og sykkel. Ideelt sett bør man også sørge for at treningen de siste dagene inn mot testen er noenlunde lik, og merke seg det generelle overskuddet i hverdagen. Alt dette vil bidra til at du vet at det er det du presterer på mølla som påvirker resultatene, og ikke noe annet.

Har du alt dette på plass, kan du for eksempel kjøre en standardtest i fordelt på 5 drag på 5 minutter, med stigende intensitet. Du bør ha 2-3 minutter pause mellom intervallene. Inn mot og under pausene kan du følge med på og notere både følelse, puls og melkesyreverdier, selv om sistnevnte forutsetter tilgang på en laktatmåler. Husk i så fall å bruke samme måler fra gang til gang, da dette vil være en av variablene.

På testen kan du enten velge å ha samme prosentvise stigning på hele økta, mens det er farten som øker. Alternativt kan du la stigningen øke underveis, mens du lar farten være det samme. Dette kommer litt an på hva du ønsker selv, og begge varianter brukes i toppidretten. Poenget er uansett det samme, nemlig å sørge for at puls og melkesyreverdier stiger sakte, men sikkert gjennom testen. Da kan du følge med på når du oppnår en gitt puls, for eksempel 85 prosent av makspuls, eller når du passerer 4,0 mmol i laktat. Begge deler er gode mål på når du er i ferd med å nærme deg og/eller passere den anaerobe terskelen, der du produserer mer melkesyre enn du klarer å få bort.

Juster sittestillingen
Gjennomfører du denne testen på Abilica XC-Mill 2700, vil du enkelt kunne gjøre justeringer på sittestillinger fra test til test. Du vil også kunne måle effekten av justeringene der og da. Ved hjelp av et speil eller kamera ved siden av mølla kan du også se endringene du har gjort, noe som ytterligere vil forsterke følelsen av at du har gjort en endring som har ført til fremgang.

Du kan med andre ord justere både høyde på setepinnen, vinkelen på setet, lengden på styrestemmet, vinkelen på styret, eller rett og slett se på hvordan du sitter selv. Kan det lønne seg å rette seg opp i overkroppen og dra skulderbladene fremover, slik at du får mer luft, eller kanskje du må prøve å dra inn knærne og få mer krefter rett ned i pedalene.

Husk uansett å måle effekten av hver eneste lille endring du måtte gjøre, både med tanke på følelse og puls, slik at du er helt sikker på hvilke endringer som faktisk har en positiv effekt. Mennesker er vanedyr, også når det kommer til idretten. Har man blitt vant til å gjøre ting på én måte, vil alltid endringer føles uvant og feil, selv om endringene faktisk fører noe positivt med seg.

Med Abilica XC-Mill 2700 slipper du imidlertid å lure, og du kan få svarene med én eneste gang!

God økt!

Kjøp Abilica XC-Mill 2700 her!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s