Øk ditt maksimale oksygenopptak med motbakke-intervaller på rulleski 

Med den nye Abilia XC-Mill 2700 kan du enkelt kjøre motbakke intervallene på rulleski hjemmefra. Dette er en av de beste treningsmetodene for å øke ditt maksimale oksygenopptak, og også perfekt for å bli en bedre langrennsløper. 

Abilica-22

Langrenn er en form for aerob trening, også kalt utholdenhetstrening.  Dette er en treningsform som hele tiden krever oksygentilførsel til musklene som arbeider. Muskulaturen er helt avhengig av å få tilført nok oksygen for å holde kroppen i gang og for å unngå melkesyre. Prestasjonen i utholdenhetsidretter som langrenn stiller derfor krav til et høyt maksimalt oksygenopptak. Oksygenet fraktes med blodet og ettersom det er hjertemuskulaturen som har i oppgave å pumpe blod rundt i kroppen vår er dette trening av hjertemuskulaturen. Jo mer oksygen hjertet klarer å pumpe ut per minutt, jo mer oksygen blir fraktet til musklene som arbeider, og jo høyere tempo kan du holde. Dette kalles aerob kapasitet og er den viktigste faktoren i utholdenhetsidretter. For å øke denne aerobe kapasiteten må du altså øke ditt maksimale oksygenopptak og dette gjøres effektivt gjennom intervalltrening. 

Abilica-12

Intervalltrening kan gjøres på mange forskjellige måter og det finnes ingen fasit på hvordan du skal trene intervall. Et eksempel er den mye brukte 4×4 minutter med 1 minutt pause. Den er også vist å fungere bra for trening mot å bedre ditt maksimale oksygenopptak. 

Med et bedre maksimalt oksygenopptak vil du ikke bare ha muligheten til å gå raskere på ski, men du vil også i større grad kunne gå mer riktig på ski. Skal du gå teknisk riktig på ski, spesielt i motbakker, krever dette en viss utholdenhet. Dette fordi diagonalgang og staking i motbakker bruker store muskelgrupper samtidig. Da er du avhengig av mye kraft per tak og da også mye oksygen tilgjengelig i muskulaturen. 

Kjøp Abilica XC-Mill 2700 her!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s