Tren intervall sammen med en treningspartner

Abilica XC-Mill 2700 er en spennende nyhet for alle som er interessert i kondisjonstrening, enten det er løping, sykling eller langrenn. Med denne mølla kan du gjennomføre alle typer løpstrening uten i det hele tatt å tenke på vær og forhold – hele året! Abilica XC-Mill 2700 er trygg og enkel i bruk og det beste er at du kan trene sammen med en løpepartner fordi løpebåndet er så stort.

En god løpepartner gjør treningen morsommere og mer effektiv. Først og fremst fordi treningen får et sosialt element som får deg til å glemme monotonien ved å løpe. Treningen blir mer lystbetont  hvis du har noen å løpe sammen med. Det er enklere å presse seg selv til maks hvis man har en partner som også presser seg og backer deg opp. Ved å pushe hverandre får dere mest mulig ut av økta. En treningspartner gjør det også lettere å få trent. Innimellom kan motivasjonen til å trene være fraværende, og det er vanskelig å komme seg opp av sofaen for å kjøre en treningsøkt. Hvis du har en treningskamerat som stadig “maser” er det lettere å komme seg ut på trening. Å trene sammen gjør også at treningen holder høyere kvalitet enn ellers siden dere kan pushe hverandre og jobbe sammen for å skape best resultater og treningsutbytte. 

Abilica-26

Fordeler
Det finnes mange fordeler med å trene intervaller på tredemølle. Intervalltrening tar kort tid siden intensiteten er høy, du brenner masse kalorier og generelt gir intervalltrening mer effekt enn mange andre treningsformer. En tredemølle er et optimalt hjelpemiddel for intervaller fordi du har kontrollen på hastighet, stigning, tid og distanse. Du sparer også bena for slitasje siden det er mer skånsomt å løpe på en tredemølle kontra det å løpe ute. Dempingen på tredemølla gjør løpingen behagelig. Tenk på at det kan være lurt å sette på litt stigning på mølla når du løper siden det generelt er lettere å løpe på en tredemølle enn det er å løpe ute. På denne måten får du bedre treningseffekt.

Intervalltrening er en treningsform med høy intensitet så det er viktig å være skikkelig varm når du starter treningen. Du kan for eksempel gå fort eller jogge på tredemølla før start. En oppvarming på 15 minutter er en ok start, og man bør øke farten litt underveis for å kjenne litt på pulsen før man skal opp i høy intensitet. 

Puls
Man bør ligge på 90-95% av makspuls når man kjører intervalltrening på tredemølle og ca 70% av makspuls mellom intervallene. Det er vanlig å kjøre pauser på halvparten av tiden av intervallene. Kjører man for eksempel 4×4 minutter kan pausene være 2 minutter. Det er også viktig å ikke løpe seg stiv, da dette går utover effekten på treningen. Er man ikke vant til denne type trening kan det være greit å begynne litt roligere og heller øke gradvis. Er du usikker på hva som er din makspuls kan du måle denne ved å for eksempel finne en bratt bakke og løpe opp den så fort du kan helt til det sier stopp. Du må presse deg skikkelig og du må sannsynligvis gjenta dette et par ganger for å få målt makspulsen skikkelig. 

4×4
En klassiker innenfor intervalltrening er 4×4, og dette gjelder også på tredemølle. Det vil si at man jobber i 4 minutter med 4 repetisjoner. Pausene er ofte på 2 eller 3 minutter. En annen type intervalløkt på tredemølle er pyramide. Her kan man for eksempel begynne med intervaller på 2 minutter og deretter øke med 1 minutt hver gang opp til 5 minutter for så å senke tiden med 1 minutt igjen. Man løper da 2, 3, 4, 5, 4, 3, 2. Pausene bør ikke være lenger enn halvparten av intervallene. Man kan også kjøre kortere intervaller på en tredemølle. Denne treningsformen blir ofte kalt Geriljakardio. Man setter da tempoet på tredemøllen på maksimalt av hva du klarer under en kort periode. Hopp på løpebåndet og spurt i 20 sekunder før du hopper av og hviler i 10 sekunder. Siden du ikke rekker å justere farten her kan tredemøllen bare stå og gå mens du hviler. Dette kan du repetere 8-10 ganger slik at du totalt ender opp med å løpe i 5 minutter. Fordelen med å gjøre dette på tredemølle er at man kommer opp i hastighet med en gang i motsetning til ute. For å utføre denne treningsformen bør du være i generell god form.

Abilica-24

Restitusjon
Etter treningen er det viktig å jogge ned slik at bena restituerer seg fortere. 10 minutter med rolig jogg på tredemøllen anbefales. Siden intervall på tredemølle er trening på svært høy intensitet bør man ikke trene intervaller mer enn 2 til 3 ganger i uka da dette kan minske treningseffekten. Det anbefales å ta en rolig langtur i tillegg for å oppnå ønsket effekt og denne økta kan du selvsagt også kjøre på din tredemølle. Har du en treningspartner kan dere også bruke hverandre til å tøye ut slik at øvelsene blir mer effektive.

God trening!

Kjøp Abilica XC-Mill 2700 her!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s